Friday, July 28, 2017

Жилищата в София: повече сделки и по-скъпи апартаменти*

*статия от Капитал
"Пазарът на жилища в София продължава да расте: през второто тримесечие на годината има повече сделки и цените плавно растат. Средните нива надхвърлят 1000 евро на квадрат, отчитат агенциите, като това е за пръв път след кризата от 2008-2009 г. "

.................Новият фокус на бизнеса е в квартал "Кръстова вада", където има свободни терени и инфраструктурните подобрения привличат инвестициите и цените вече се движат между 850 и 1200 евро на кв.м, коментират Bulgarian Properties. 

В подценявания досега квартал "Овча купел" със своята площ и връзка с метрото също се очаква повишаване на цените на жилищата, посочват от агенцията. "Зона Б-5" също има добри перспективи. Кварталите "Лозенец", "Иван Вазов" и център остават с традиционно високи цени между 1500 и 2000 евро за кв.м, а не са изключение и суми над тези. Много висок интерес се отчита при бутиковите апартаменти в малки жилищни сгради в центъра, които надхвърлят 2000 евро на кв.м. Значително по-ниски остават цените в "Люлин", като макар да варират в различните части, средно са около 650 евро на кв.м. 

Удобствата, предлагани от комплексите затворен тип, добавят приблизително 20% към цената на апартаментите спрямо средните за съответния квартал, като те се продават още на зелено, допълват от BLD.

No comments:

Post a Comment